Hús
2008.05.22. 09:09 | phaidros | Szólj hozzá!
Címkék: vega
Köszönöm a tippeket, megnézem a videót meg elolvasom a linkeket is, de így előzetesen, a saját pár hónapos tapasztalatom alapján azt tudom mondani, hogy ha az ember szereti a hasát (márpedig nekem ez az egyik fő örömem az életben, a gasztronómiai élvezetek - nem, nem vagyok kövér :) ), akkor vegaként ne menjen étterembe, és hacsak nem főz magának, akkor nem tud túl változatosan étkezni sem.
Az viszont igaz, hogy ha főzök, akkor csinálhatok olyat, amit szeretek. És nálam itt van a fő probléma, főzni egyelőre nem sok időnk van - se nekem, se a páromnak, így maradnak az éttermek (hétköznap oda járok ki), vagy az ételszállítók. Ebből van egy vega - ha még létezik, s az finomakat szokott hozni.
De nem ugyanolyan, s főleg nem jobb. :( Ettem vegakolbászt, broáááf! A párizsi jobb volt, de kb. olyan mint egy nagyon vizes igazi párizsi. (Mondjuk igazi párizsit viszont nem eszek.)
Persze, ha elkötelezett lennék, akkor nem ebből csinálnék problémát, hanem a dolog erkölcsi oldalából. Vegán viszont nem akarnék lenni, egyszerűen nem látom értelmét, se okát.
Most ott tartok, hogy pl. a jól elkészített szójafasírt tényleg jobban ízlik mint az eredeti. De pl. az étteremben kitett különböző módon elkészített csirkemelltől összefut a számban a nyál, és nehezen választom helyette a rántott padlizsánt. A disznótól már kicsit tartózkodom, de tegnap pl. nagyon jó rózsaborsos mártásosat ettem.
Szóval, úgy érzem, a szín menne ki az életemből a hús kidobásával. A párom is gyakran mondja, hogy enne egy téliszalámis kenyeret. De mivel neki nem egészségügyi alapon megy, hanem mélyen hisz benne, hogy így helyes, ő kitart.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kommentek